Skip to main content

Title

5 viníků citlivých zubů

Nepřítel č. 1: Studená jídla

Mysleli jste, že zaženete obavy z citlivých zubů kopečkem zmrzliny? Zamyslete se znovu. Zubní sklovina je jako kabát chránící zuby před zmrznutím. Když se na jejich povrch dostanou zmražené pokrmy, a je sklovina opotřebovaná, zuby skutečně bolí. Dokonce i dýchání studeného vzduchu může vést k neočekávané ostré bolesti zubů.

Nepřítel č. 2: Horká jídla

Stejně jako si nechcete opařit kůži vařící horkou vodou, Vaše zuby si nedokáží poradit s vysokou teplotou tekutin, jako jsou káva, čaj a polévka, pokud je sklovina odřená.

Nepřítel č. 3: Kyselá jídla

Milujete citrusové ovoce, rajčata, kyselé okurky, sladké bonbony, dietní limonádu a víno? Vaše zuby ne. Kyseliny narušují sklovinu a zuby jsou citlivější než kdy dříve.

Nepřítel č. 4: Sladká jídla

Dalším kyselým pachatelem je cukr. Bakterie v ústech milují cukr, a čím více jej snědí, tím více kyseliny vyprodukují. Víme, že mnoho lidí si potrpí na sladké, jenže sladkosti jsou jedni z nejhorších delikventů, a proto se vyhněte limonádám, sportovním nápojům a džusům.

Nepřítel č. 5: Tvrdé potraviny

Když chroupete led, tvrdé bonbony a ořechy, může dojít k popraskání zubů a obnažení nervů, u nichž dochází při žvýkání k podráždění.

KARTÁČKEM VYČISTÍTE JEN 25% VAŠICH ÚST.